Lykken er at læse nye magasiner

image

Jeg har netop været i USA – i New York – og har taget en stak magasiner med hjem til redaktionen. Det er altid godt at lade sig inspirere og holde lidt øje med, hvad der sker på den amerikanske magasinhylde.

Magasinet Live Happy (Lev Lykkeligt) er en helt ny titel. Redaktøren byder velkommen til det første nummer med at motivere, hvorfor lykke og glæde er begreber, som det er værd at skabe et magasin og et website omkring. Hun skriver blandt andet:

- Lykkelige mennesker lever længere og har et bedre helbred
- Lykkelige mennesker har større personlig succes på arbejdsmarkedet
- Lykkelige mennesker har stærkere relationer til andre mennesker

Bladet går så i gang med at dissekere, hvad lykke egentlig er, og hvordan man kan forfølge den.
Der er artikler om de mange studier, der gøres over hele den vestlige verden i begrebet lykke og positiv psykologi, men der er også mere jordnære artikler om glæden ved at give hjemmelavede gaver (og ideer til dem), om at lære sine børn at arbejde frivilligt, om at fokusere på det, der fungerer i livet, i stedet for den negative fejlfinderkultur, som vi er mange, der forfalder til.

Redaktøren deler også ud af sine egne lykkestunder. Hjemmelavet græskartærte kan gøre hende lykkelig, men kun for en stund. Børnene, ægtefællen, bedstemoren og hunden er lidt mere holdbare kilder til lykke.

For mig er det lykken at læse nye inspirerende magasiner som dette, selv om det på udsatte steder bliver en anelse for religiøst til min smag.

Hvad tænker I, skal Samvirke jagte lykken lidt mere i sine artikler?

 

På æblerov: Fotografen kom højt til vejrs

vandret-vaelg
blogvandret
nilsvandret

I onsdags strålede solen over Østfyn, hvor fotografen og jeg besøgte Gårdmosteriet og deres æbleplantage. Lange, snorlige rækker af æbletræer stod på de 50 hektar land. Træerne struttede af flotte, røde og modne æbler.

På en god vandretur rundt mellem træerne tog fotografen en masse billeder. Af hænder, der plukker æbler, af ejeren Flemming, der inspicerer træerne. Og af Flemming på sin ATV, mens hunden Pippi løb ved siden af. Nogle billeder blev taget fra siden, andre i løb ved siden af ATV’en – og gennem rækkerne af æbletræer. Så kan smukke billeder til Samvirke også blive til.

Men fotografen ville gerne se det hele sådan lidt oppe fra. Så man for alvor kunne se de mange træer. Flemming fandt sin gaffeltruck og en trækasse frem. Fotografen hoppede op og blev løftet til vejrs, så vi kunne lave de flotteste oversigtsbilleder. Og de blev flotte.

Resultatet må du vente med at se, til vi bringer madsiderne om æbler.

Så er oktobers Samvirke landet på redaktionen

blog1
blog3
blog2

Det er altid spændende, når kasserne fra trykkeriet kommer. For en uge siden afleverede vi bladet til de glade trykkere i Horsens, og den efterfølgende fredag kommer den første sending frisktrykte magasiner til redaktionen i Albertslund.

Vi har arbejdet på at lave det bedste, sjoveste, klogeste og mest uundværlige magasin i fire uger, og det er næste som at få den største julegave. I dag slog grafikerne straks ned på bestemte sider for at tjekke farverne – og journalisterne blev glade for at se artiklerne på tryk.

Forsiden bruger vi altid længe på at udvikle. Hvordan skal billedet taget? Hvad med baggrundsfarven? Se den indbydende ud – og vækker den din og andre læseres nysgerrighed?  Nu kan du se stakken – får du lyst til at tage bladet på fredag?

Glæd dig til næste fredag, hvor du kan hente det nye Samvirke i Coops butikker i hele Danmark. Du kan læse historien om, at Anders Lund Madsen drømte om statsministeriet, om pizza, hittegods og BørneTelefonen. Eller bliv inspireret i vores store tema om løb – du behøver ikke være en motionshaj for at snøre løbeskoene.