Personlighed på formel: Sådan er jeg

klods

For ikke så længe siden blev vi personlighedstestede på redaktionen, så vi kunne blive klogere på os selv men også på hinanden. Indrømmet gav jeg ikke meget for det på forhånd – sådan at skulle svare ja og nej til en række spørgsmål og så få en computer til at fortælle mig, hvad jeg er for en størrelse. Jeg mener, det kan jeg da se på badevægten og fornemme i hovedet.

Men lidt til skamme blev mine fordomme faktisk bragt, da min personlighedsprofil blev printet ud. Den rammer faktisk temmelig godt – også der hvor den ikke er for min person så klædelig.

Jeg er fire klodser

Vi fik fire skumklodser hver, som man ved at sætte sammen i den rækkefølge, der passer til den enkelte person, og som man kan sætte på sit skrivebord, så kollegerne kan forstå, hvorfor man er så sløv i optrækket eller så kontant i sine udmeldinger.

På billedet kan du se, hvordan jeg er. Men måske du skal have lidt mere at bygge dine antagelser på. Her får du fortolkningen af farverne og sammensætningen af mit sind:

Grøn i toppen betyder, at jeg er jovial, betænksom, samvittighedsfuld og rundkredsagtig på den der vi-skal-alle-have-det-godt-og-være-enige måde.

Rød betyder, at jeg ikke gider så meget pjat. Jeg vil hellere gøre end at snakke, og jeg er lidt ligeglad med, om folk bliver sure, når jeg skærer alt over én kam og trumfer min mening igennem.

Blå betyder, at jeg gerne vil have, at aftaler bliver indgået og overholdt. Jeg er ikke god til ustruktur og roderi, og vil have at ting kan måles og vejes i stedet for at føles.

Gul er den kreative klods. Den viser, nu den er i bunden, at jeg ikke trives med løse aftaler og alt for brede rammer. Jeg kan heller ikke finde på noget fantasifuldt.

Men er jeg så enig?

Ikke helt. Jeg ville selv have sat den gule op mod toppen og den blå helt i bunden (se på billedet nedenfor hvorfor). Heldigvis udelukker det ene ikke det andet, og bare fordi min kreativitet er i bund, betyder det ikke, at den ikke eksisterer – pyha! Det er nok meget godt, når jeg arbejder i et nogenlunde kreativt fag.

Men som vi også fik at vide, er sådan en personlighedstest og en bette håndfuld klodser med farver en rettesnor og ikke et endeligt facit. Så kan jeg trøste mig med det og læne mig op ad min oprindelige skepsis for, at sådan en klump printplader og teknikfidus kan fortælle mig, hvordan jeg er.

bord

Der er ikke meget blå klods her, men jeg synes nu alligevel, det er et godt sted at være.

Personlighed på formel: Sådan er jeg

0 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *